Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как лимонът може да ни навреди при лечението на грип?

21 септември 2021, 20:14 часа

Лимонът е една от храните с високо съдържание на витамин С, за който е известно, че стимулира имунната система. Неслучайно при лечение на грип разчитаме на киселия плод. Но оказва се, че употребата му особено в подобна ситуация, може да навреди на здравето ни.

Твърде честата консумация на лимон и други цитрусови плодове като „лекарство“ против вирусни инфекции, противно на очакванията, може да провокира възпаление и тонзилит, предупреждават експерти.

Неконтролируемото консумиране на лимони, както и на други цитрусови плодове трябва да се избягва, особено при лечението на ARVI.

Самолечението с лимон може да доведе до дразнене на сливиците и последващи проблеми с гърлото, както и до общо влошаване на състоянието.

Джинджифил мед и лимони – естественият имуностимулатор, който ни предпазва от грип и настинки

Киселият плод дразни задните стени на фаринкса, провокирайки гранулозен фарингит и хроничен тонзилит. Това предизвиква следните оплаквания - летаргия и умора.

Освен това цитрусовите плодове могат да навредят на хората с чувствителен стомах - повишават киселинността, а с това и риска от свързаните с нея състояния, например киселини и язви.

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес