Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как е правилно да ядете портокалите, за да отслабнете

03 ноември 2022, 14:35 часа

Портокалите са един от плодовете, които помагат в борбата с наднорменото тегло. Това се отнася дори за тези от тях, които са по-сладки.

Каква е ползата от портокалите за фигурата?

Разбира се, на първо място това е ниската им калорична стойност - дори много сладките портокали съдържат едва 40-43 kcal. Ако не злоупотребявате с тях, тогава не е необходимо да се притеснявате за наличието на плодова захар.

Дори не предполагате за тези 6 свойства на портокалите

Освен това продуктът е ценен източник на диетични фибри. Ако ядете портокали като лека закуска, можете да задоволите глада си поне за час.

Ако замените обяда с портокал, това ще доведе до бърза загуба на тегло заради калорийния дефицит.

Как да ядем портокали за отслабване?

Не е препоръчително да ядете портокал или да пиете портокалов сок за закуска, тъй като това е вредно за стомаха. Консумацията на този плод е най-удачно да се осъществява между храненията.

Защо е много важно да ядем ПОРТОКАЛИ през зимата?

Можете също така да използвате портокалов сок като здравословен дресинг за зеленчукови салати.

Но през нощта и вечер не е добре да ядете портокали, тъй като това може да доведе до затлъстяване и целулит.

Въпреки способността на този плод да подпомага процеса на отслабване, не трябва да го консумирате в големи количества. Две портокала за един ден са достатъчни, за да постигнете положителен резултат.

Как да си приготвим 9 литра портокалов сок само от 4 портокала

За какво друго са полезни портокалите?

Много хора знаят, че портокалите могат да укрепят имунната система, така че през зимата и есента консумацията им е задължителна. Този вид цитрус помага да се справите с преждевременното стареене.

Редовната консумация на портокали ще помогне за нормализиране на функционирането на храносмилателната система и ще ускори бавния метаболизъм. Плодът е в състояние да подобри работата на сърцето и нервната система.

Ако видите това върху кората на портокала, гарантирано ще е СЛАДЪК

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества балансираното хранене, както и консултацията със специалист!

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес