Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как бързо да се справите с възпаленията в устната лигавица?

07 ноември 2022, 14:51 часа

Най-уязвими от въздействието на патогени през есенно-зимния сезон са носната и устната лигавица. Една обикновена хрема може доста бързо да се развие и да прогресира в грип, чиито симптоми са доста упорити и неприятни. Възпаленото и дразнещо гърло с придружаваща невъзможност за преглъщане определено са в основата на това да потърсите ефективен способ за справяне с всички неприятни усещания. А какво препоръчват лекарите и има ли вълшебно лекарство, което да облекчи състоянието ви? Действително аптечната мрежа изобилства от всякакви решения, но едно от доказано бързо действащите е орофар. Какви са свойствата и качествата на медикамента ще споделим в следващите редове.

Средство за локално третиране при болно гърло

Орофар е от гамата лекарства за болно гърло, които се отпускат без лекарско предписание. В домашната аптечка на всяко домакинство със сигурност има пакет от медикаменти, на които се разчита при всякакви състояния. А такива безспорно са хрема, кашлица, болки в гърлото. Ясно е, че вълшебното хапче, което ще ви отърве от всички симптоми комплексно не съществува, но пък за сметка на това има значително ефективни средства ,благодарение на които можете да се възползвате от бързо облекчение. Точно такова решение е продукта Орофар.

Когато възпаленията се третират локално то това води до много ефективна и сигурна реакция, която може да облекчи симптоматиката. Ефективно въздействие оказва препарата при:

- Възпаления в устната лигавица;

- Силни болки и неспособност за преглъщане на течности и храна;

- При силно раздразнено гърло;

- Фарингити и ларингити;

- Кашлица;

- Ангини;

- Други гъбични и бактериални инфекции.

Изброените състояния могат да бъдат доста неприятни и това да доведе до обща отпадналост. Облекчаването на болките ще допринесе до успокояване на устната лигавица и способност да се върнете към нормалния си начин на живот.

Състав

Продукта е изключително ефективен, благодарение на двете си основни, активни съставки, а именно 2 mg/ml бензоксониев хлорид и 1.5 mg/ml лидокаинов хлорид. Комбинацията оказва много благоприятно въздействие върху овладяване на възпалението в гърлото. Безспорните ефективни свойства са насочени към атакуване въздействието на инвенциите, които са причинени от гъбички, вируси и бактерии.

Почти винаги човек не може да си обясни на какво се дължи рязката болка в гърлото, която изпитва, но пък може да реагира мигновено с таблетки за смучене или спрей за локално приложение Орофар. Лесни за използване и с отлична поносимост медикаментите действат почти мигновено и значително облекчават симптомите на дразнене, зачервено гърло, силни болки. Затова е желателно да разполагате с някоя от формите за да можете да реагирате бързо в случай, че изпитате неразположение или някой от описаните до тук симптоми.

Основното предимство на препарата е в това, ч:

-  Бързо облекчава симптомите;

- Приложим е при деца над 4 годишна възрат;

- Има продължително действие;

- Лесен за използване спрей и таблетки за смучене с бавно освобождаване на активните съставки;

- С приятен вкус.

Дозировката, която би ви гарантирала ефективно справяне с болките в гърлото и възпаленията е описана в листовката, но е възможно при по-ясно изразена симптоматика лекаря ви да предпише друго.

Допълнителна информация

Тъй като се касае за лекарствен продукт  не бива да приемате без основание или лекарско предписание  Орофар. Запознайте се внимателни с всички възможни нежелани реакции както помощните вещества и начин на съхранение на продукта. Всяка една допълнителна информация може да се окаже решаваща за вашето здраве, така че е важно да запазите листовката, която съдържа данни, които са важни в хода на провеждането на съответното лечение.

Допълнителни помощни съставки в съдържанието на медикамента са:

- Етанол 94% (w/w);

- Глицерол;

- Лютива мента;

- Масло;

- Ментол;

- Хлороводородна киселина;

- Пречистена вода.

Не са изключени алергии, които са съпроводени с обриви или отоци, предупреждават от Blogirame.MK. Именно поради това е необходимо да бъдете отговорни и да използвате лекарството според описаната в листовката дозировка.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес