Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инфекция на пикочните пътища: Шест начина за лечение без лекарства

19 септември 2022, 12:00 часа

Приемът на антибиотик е златният стандарт за лечение на инфекция на пикочните пътища (UTI). Това може да е необходимо, ако инфекцията е тежка, но има и други начини за справяне с нея.

Въпреки че инфекциите на пикочните пътища могат да имат въздействие върху всеки, жените се считат за по-склонни към тях. Това е така, защото женската уретра, тръбата, която пренася урината от пикочния мехур, е по-къса от мъжката уретра.

Поради това става по-лесно за бактериите да достигнат до пикочния мехур. Въпреки че UTI не е животозастрашаваща, тя може да доведе до широк спектър от симптоми, които включват силна постоянна нужда от уриниране, усещане за парене по време на уриниране и други.

Какво трябва да избягвате, когато имате уринарна инфекция?

Някои от начините за лечение без антибиотици

Въпреки това е важно да бъдете внимателни, когато решите да следвате подход без антибиотици. Уверете се, че сте се консултирали с Вашия лекар, преди да решите да следвате определена стратегия.

Избършете отпред назад: ИПП се развиват, когато бактериите от ректума или изпражненията получат достъп до уретрата. Това е този малък канал, който позволява на урината да изтича от тялото. След като бактериите са в уретрата, те могат да достигнат до други органи на пикочните пътища и да доведат до инфекции. След уриниране го избършете по начин, който спира бактериите да се придвижват от ануса към гениталиите. Например здравословна практика е да използвате отделни парчета тоалетна хартия за избърсване на гениталиите и ануса.

Канела: Смята се, че канелата може да има въздействие върху бактериите, причиняващи инфекции на пикочните пътища, особено при дългосрочни потребители на катетър. Това се дължи на потенциала му да предотвратява покриването на бактериите в пикочните пътища. Следователно канелата може да се счита за естествено лекарство за инфекции на пикочните пътища.

Може ли да пипнем цистит от приятелка и 7 съвета как да се предпазим от него

Кокосова вода: Кокосът също има редица предимства. Редовното пиене на кокосова вода помага на тези, които страдат от UTI и подобрява здравето на урината като цяло. Действа като диуретик и дори помага при промиване на бъбреците.

Опитайте методи за контрол на раждаемостта: Някои видове контрол на раждаемостта също могат да помогнат за справяне с растежа на бактериите. Консултирайте се с вашия лекар за метода, който може да работи най-добре за вас.

Аспержи: Аспержите принадлежат към семейство Asparagaceae и имат научното наименование Asparagus racemosus. Коренът на прах от тази билка е полезен за лечение на това заболяване. Вашият лекар може да ви препоръча да използвате прах от корен от аспержи през нощта при инфекции на пикочните пътища.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Мартина Лазаревич
Мартина Лазаревич Отговорен редактор
Новините днес