Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джинджифил, ябълка и лимон: сместа, която трябва да приемате всяка сутрин

28 март 2023, 13:22 часа

Сместа от джинджифил, ябълка и лимон носи куп ползи за здравето.

На всеки са известни ползите от здравословното хранене, но лошите хранителни навици могат да доведат до множество храносмилателни разстройства. Натрупването на токсини в дебелото черво причинява редица дисбаланси в тялото. Това може да е причината за появата на наднормено тегло и куп здравословни проблеми.

За щастие има начин да прочистите дебелото черво с помощта на проста домашна рецепта, която ще подобри цялостното ви здраве. Този лек включва джинджифил, ябълки, морска сол и лимон.

Тази напитка бори безсънието и пречиства черния дроб, пийте я преди лягане

Напитка от джинджифил, ябълка и лимон 

За нейното приготвяне ще са ви необходими следните продукти:

  • 1 чаша ябълков сок
  • 2 супени лъжци лимонов сок
  • 1 супена лъжица сок от джинджифил
  • 1 ч. л. морска сол
  • 1 чаша преварена топла вода

Инструкции за приготвяне на напитката:

В сокоизстисквачката първо направете сок от твърдите съставки. Налейте топлата вода в чаша и добавете морска сол.

Разбъркайте с дървена лъжица, за да се разтвори по-добре солта. Когато солта се разтвори напълно, добавете приготвения сок и разбъркайте отново.

Тази напитка с лимон отпушва артериите и ускорява метаболизма

Как се приема напитката?

Препоръчително е да пиете по една чаша от тази напитка всяка сутрин на празен стомах преди закуска. Тази напитка оказва куп полезни ефекти върху здравето, пише руското издание Лента. Лимонът и ябълките стимулират имунната система. Те са богати на минерали, антиоксиданти и витамини.

Трябва да се уверите, че пиете много вода, докато използвате този сок за детоксикация, за да останете хидратирани и да помогнете на тялото си да се освободи от токсините и да се пребори с инфекциите.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес