Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детската игра, която намалява талията и подпомага отслабването

03 май 2023, 08:45 часа

Въртенето на обръч може да ви помогне да постигнете завидна талия, укрепвайки корема си, както и най-накрая да постигнете така мечтания плосък корем.

Експерти в областта уверяват, че само за шест седмици можете да намалите обиколката на талията си значително като допълнение към загубата на тегло.

Как да боравим с обръч

Както при всички упражнения, позата на изпълнение е много важна, за да избегнете наранявания, в случая в кръста. Ето как трябва да се позиционирате, за да извлечете максимума от предимствата му, но без да си причинявате вреда. Поставете обръча около кръста си и започнете да движите бедрата си в кръг, като се опитвате да поддържате обръча в движение поне за минута, за да укрепите коремните си мускули.

Най-добрите упражнения за премахване на коремните мазнини

Упражнение с обръч за тренировка на ръцете

Това е най-лесното упражнение с обръч, което може да правите. В този случай трябва да поставите обръча около китката или на предмишницата и да го завъртите, така че да започне да се движи, като държите поне 1 минута.

Упражнение с обръч, за да натоварите краката

Със сигурност сте правили това упражнение в детството си като обикновена детска игра. За целта трябва да поставите обръча около единия крак, например на височината на глезена или коляното и да го движите в кръгове.

Упражнение с обръч съчетано със скокове

Това упражнение е много трудно, тъй като е много лесно да променим ритъма на обръча, когато скачаме, но с малко (или много) практика можете да го постигнете. Поставете обръча около кръста си и скочете, докато го държите в движение за 30 секунди до минута.

7 прости упражнения, които ще стопят коремните ни мазнини

Упражнение с обръч, комбинирано с клекове

Ако кляканията са едно от най-добрите упражнения за укрепване на глутеусите и квадрицепсите, то като ги комбинирате с обръч, можете да тренирате цялото ядро. За да го направите, трябва да поставите обръча около кръста си и да клекнете, докато държите обръча в движение за една минута. Това упражнение също е доста трудно и се препоръчва за по-напредналите.

Според експерти, използването на обръч може да намали процента на коремните мазнини и да увеличи мускулната маса на глутеуса, като работи върху ядрото и бедрата. Но също така може да ви помогне и да отслабнете, като същевременно подобрява вашата координация и стабилност.

Разбира се, експертите съветват да започнете малко по малко и да слушате тялото си. Какво имаме предвид с това да слушате тялото си? В случай, че почувствате някаква болка (обикновено в долната част на гърба) е най-добре е да спрете. Спортът не трябва да причинява болка, така че ако това е вашият случай, най-вероятно го правите погрешно.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес