Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BTL Handsfree Sono - ново поколение апликатор за ултразвукова терапията

20 февруари 2017, 19:50 часа

Ултразвукът намира широк спектър от приложения както във физиотерапията, така и в естетичната медицина. Ултразвук за лице, ултразвук за борба с мускулни болки и травми, дори и ултразвук за коса са само част от терапиите, които съвременната медицина предлага.

Процедурите са безболезнени, без странични ефекти, а резултатите видими, поради което все повече производители на медицинска техника се фокусират върху разработването на апарати, работещи с ултразвукови вълни.

Сред новостите във физикалната медицина и в частност апаратите за ултразвукова терапия са така наречените „hands free“ апликатори, при които не се налага терапевтът да стои до пациента през цялото време и да държи апликатора.

Истински иноватори в това отношение са БТЛ Индъстрийз, които пуснаха на пазара BTL Handsfree Sono – апликатор за ултразвук, интегриращ технология, разработена на базата на кварцови кристали. Благодарение на нея, апликаторът осигурява хомогенно разпространение на ултразвуковите вълни по цялата зона на обхват. При активизиране, кристалите (чиито брой може да бъде 4 или 6) създават поле, като прецизното последователно включване и изключване на отделните кристали води до по-ефективно и таргетирано лечение на повече зони. Благодарение на тази нова технология се пестят много средства и ценно време, а постигнатите резултати са впечатляващи.

BTL Handsfree Sono на BTL Industries осигурява напълно безболезнени терапии, а единственото, което пациентът усеща е леко затопляне по кожата. Сред останалите предимства е и това, че няма период на възстановяване.

Медицината не само по света, но и у нас не спира да предлага нови технологии и неконвенционални методи за лечение, които осигуряват качествени и бързи резултати. Новите апаратури, съчетава най-добрите възможности, за да откликнат на съвременните нужди и забързаното ежедневие, в което пациентите търсят мигновени резултати.

Ето защо, много центрове и клиники в България инвестират все по-големи суми в закупуването на съвременно оборудване за ултразвукова терапия, която е един от най-надеждните методи за провеждане на успешна физиотерапия и рехабилитация.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес