Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботокс за коса: Kисело мляко, яйце, ленено масло – естествено и истинско

01 юни 2021, 06:15 часа

Косата става по-гъста, по-плътна, по-обемна. И общият вид става по-скъп и по-елегантен.

Домашният ботокс за коса се извършва на два етапа: почистване с кисело мляко и жълтък и белтъчно-ленено възстановяване.

Целият процес ще отнеме 40-60 минути, не повече.

Ако косата ви е много мръсна или има много стилизиращи продукти, е препоръчително да я измиете. Ако прическата, макар и не с първата свежест, е естествена и определено без силикони, достатъчно е просто да се овлажни косата с вода. Сега можете да преминете към първия етап на подхранване.

Първи етап: пречистване с кисело мляко и жълтък

Смесете един жълтък с три до четири супени лъжици обикновено кисело мляко и разбийте всичко с една трета чаша вода. Ще получите истински шампоан с кисело мляко и лецитин. Безспорно натуралелн.

Нанесете върху леко влажна коса, като се съредоточите върху  корените. Масажирайте и започнете бавно, изливайки от дланта на ръката си, добавете вода. Продължете да масажирате, но го правете внимателно, за да не повредите още вече повредената си коса.

Измийте след пет минути. Увийте главата си с кърпа, подсушете я, срешете косата си с тъп гребен и нанесете предварително приготвения протеиново-ленен ботокс.

Втори етап: протеиново-ленен ботокс

Разбийте един яйчен белтък с една до две чаени лъжички ленено масло и 7-12 капки етерично масло от розмарин и / или лимон и / или иланг иланг.

Тук етеричните масла не са задължителни. Ако решите да ги добавите, не забравяйте първо да разтворите в ленено масло и едва след това да разбиете с протеин.

Нанесете приготвената смес равномерно върху леко влажна коса, отстъпвайки на 5-10 мм от корените. Разстелете с тъп гребен и увийте с найлон.

Измийте с вода след 20-40 минути. Ако не е възможно да се измие само с вода и косата ви ви се струва твърде мазна, измийте косата си с органичен шампоан с леки повърхностноактивни вещества, разреден два пъти с вода.

И двете формулировки могат да се използват като двуетапна подмладяваща маска за лице: първо почистване със смес от кисело мляко и жълтък, а след това подмладяване със смес от протеин и ленено масло.

Пълен курс на ботокс за коса: 2-3 пъти седмично за втория етап и веднъж на всеки две седмици за първия. Общо 15-20 процедури.

За кожата на лицето трябва да се използва същата схема.

Както винаги е необходим предварителен тест за алергии и други случаи на индивидуална непоносимост. UV защита на кожата също.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес