Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Билките, които ни помагат да топим килограми

07 май 2021, 07:50 часа

Билките са здраве от природата. Днес ще ви представим тези от тях, които най-често се използват в борбата с килограмите. 
Заедно с отслабването, те осигуряват пречистване на организма от токсините, нормализиране на дейността на вътрешните органи, подобряване на метаболизма.

Зелен чай.

Няма как да не започнем с него – зеленият чай взривява мазнините! Изследователи приписват свойствата му на катехините, по-специално на ЕGСG . Това е наименованието на група антиоксидативни съединения, които стопяват мастната тъкан, възстановявайки метаболизма. Те увеличават отделянето на мазнини от мастните клетки (особено в корема) и ускоряват капацитета за изгаряне на мазнини в черния дроб. А комбинацията от редовно пиене на зелен чай с правенето на упражнения подобрява резултатите при отслабване. Зеленият чай подобрява храносмилането и помага за извеждане на токсините от организма. Може да пиете зелен чай 3-4 пъти дневно за по-добра фигура и за добър тонус. 

Еньовче.

Еньовчето е билка с много полезни свойства за нашия организъм – като диуретик, при спазми и болки в гърдите и белите дробове. Облекчава задържането на вода и спомага по-лесното отделяне на урина, което, често, може да е обвързано със задържането на токсини в тялото. А това можe да се отрази и на контролирането на килограми. Някои хора го използват, за да повишат потенето на тялото си и така също да се отърват от неприятните токсини.

Глухарче

Глухарчето действа като диуретик – помага ви да прочистите тялото от токсините и противодейства на задържането на вода. От растението се използват корените и листата. Глухарчето съдържа витамини А, В, С и Е. Глухарчето съдържа и полезните за тялото минерали калций, магнезий и фосфор.

Канела

Канелата е забележителна поради редица причини: освен, че е вкусна подправка, която обичаме да добавяме към различни ястия и десерти за допълнителен вкус и аромат, тя също така е способна да регулира нивата на кръвната захар и да съдейства за по-успешно отслабване. Канелата е перфектният избор, ако се изкушавате от сладко, което със сигурност ви е отдалечавало досега от постигането на вашите цели, свързани със загубата на излишни килограми. Освен това малко хора знаят, че редовната консумация на канела може да помогне за изгарянето на излишните висцерални мазнини, подобряване на храносмилането и ускоряване на метаболизма. Успоредно с това канелата има антибактериални и противогъбични свойства, което означава, че може да действа като естествен антибиотик, и е изключително ефективна срещу дрожди и паразити (особено срещу кандида – много често засягаща както мъжете, така и жените). Много е важно да се уверите, че не сте алергични към канела, преди да ‘внедрите’ тази подправка-чудо в диетата си!

Мирела Данева
Мирела Данева Отговорен редактор
Новините днес