Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако пиете това 6 дни, ще се преборите с диабета

26 май 2021, 18:07 часа

За съжаление голяма част от хората по света страдат от диабет. Това заболяване не само ни кара да се съобразяваме с редица неща, променя навиците ни, но и ни превръща в непълноценни хора.

Съществуват безброй бабини лекове, за които се твърди, че успяват да нормализират кръвната захар и да помогнат в борбата с диабета. Дали някой от тях действа, няма как да сме сигурни. Знаем обаче, че съществува една запарка, която гарантирано ще ви помогне да се справите с високите нива на кръвната захар.

Този плод е безценен помощник при диабет

Запарка от дафинов лист – пийте я 6 дни и кръвната захар ще се нормализира

Листата на лавровото дърво са добре познати на всяка една домакиня, тъй като те биват широко разпространени в кулинарията. С тях успяваме да овкусим множество ястия и да ги превърнем в кулинарен шедьовър. Да не говорим, че ароматът на дафиновия лист е незаменим и едва ли има човек, който би могъл да го обърка.

Много от полезните свойства на дафиновия лист се дължат основно на евкалиптола. Той заема близо две трети от съдържащите се в билката етерични масла.

Ако искате да се предпазите от диабет или да се преборите със заболяването, предлагаме ви да си приготвите следната напитка:

• 10 броя листа от дафинов лист

• 200 мл вряла вода

Това е всичко, от което се нуждаете, за да приготвите лековитата отвара. Залейте листата с количеството вряла вода и оставете да се накисват в продължение на 10 – 12 часа.

Не ги пренебрегвайте: 9 ранни симптома на диабет

След това прецедете листата, а течността пийте на няколко пъти преди храненията. Тази запарка ще ви помогне да регулирате нивата на кръвната захар.

За да бъдат резултатите налице, е необходимо да я приготвяте в продължение на 6 дни.

Грижете се за себе си и бъдете здрави. Вярвайте в народната медицина, защото голяма част от рецептите, запазили се през вековете, са истинско съкровище, успяващо да ни избави от всякакви заболявания!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес