Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате суха кожа на ръцете, побързайте да направите ето ТОВА

04 януари 2022, 13:28 часа

Студените месеци са изпитание за кожата на ръцете. Каквито и грижи да полагаме за тях, колкото и дебели ръкавици да носим, то тази част от тялото почти винаги бива засегната.

Днес ще споделим с вас няколко съвета, благодарение на които ще успеете да решите този проблем и съвсем скоро ще може да се радвате на мека, нежна и гладка кожа.

Как да се справим със сухата кожа на ръцете?

• Маска с авокадо;

В авокадото се съдържат не малко витамини, за които се знае, че оказват благотворно въздействие върху кожата. Предлагаме ви да си направите маска за ръце, за която ще са ви нужни половин авокадо, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 чаена лъжичка масло от жожоба и половин чаена лъжичка лимонов сок. Маската се нанася върху ръцете за около 10 – 15 минути и след това се отстранява. Докато е нанесена, може да увиете с прозрачно фолио, така че да се усвои по-бързо и по-пълноценно.

Сърбяща и суха кожа – прегледайте се за невродермит

• Мед;

Този продукт има редица полезни свойства. Освен, че е препоръчително да го консумираме, той може да ни спаси от проблемите със сухата кожа. Вземете малко количество мед от буркана и втрийте продукта в кожата на ръцете си. Оставете да подейства за няколко минути, в които ще почисти и дезинфекцира сухите зони, както и ще стимулира имунната система да започне да изгражда отново увредената тъкан. Ще се изненадате как съвсем скоро състоянието на кожата на ръцете ви ще се подобри до неузнаваемост.

• Слънчогледово масло и овес;

Маслото от слънчоглед успява да хидратира и подмлади кожата. Свойствата на овеса също са подобни. От тези два продукта може да се приготви чудесна смес, която да подобри състоянието на сухата и увредена кожа.

• Витамин В3.

Много е важно през студените месеци от годината човек да консумира колкото се може по-големи количества храни, богати на витамин В3. Именно те способстват за подобряване хидратацията на кожата и ще поддържат влагата й. В резултат на това вашите ръце няма да изглеждат груби и сухи.

Опитайте и спасете ръцете си през студените месеци. Те имат нужда от хидратация и грижи!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес