Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 груби грешки, които се допускат при почистване на кожата

23 октомври 2021, 12:12 часа

В комплекса от мерки за грижа за кожата почистването е от особено значение. Не напълно компетентните манипулации могат да доведат до сухота, дразнене и други нежелани състояния. Ето 8 от тях.       

Почистваме кожата правилно

Заблуда № 1: Почиствате лицето си веднъж на ден

Ние сме пленени от стереотипа, че трябва да почистваме лицето си един път на ден (обикновено вечер). Но почистването на кожата сутрин е ключов момент от ежедневната грижа за красотата. Вечерното почистване премахва грима, примесите, а сутрешната манипулация събужда клетките, активира притока на кръв и има слаб повдигащ ефект. Опитайте се да нанесете козметични средства върху лицето си по масажни линии, за да му придадете свеж вид.

Заблуда № 2: Не измивате ръцете си преди почистване

Отговорете, кой конкретно измива ръцете си, преди да си измие лицето? Почистването на кожата ще бъде по-ефективно, ако първо си измиете ръцете. Това е важно, защото по този начин премахвате замърсяванията, бактериите, които могат да попаднат по лицето.

Заблуда № 3: Използвате абразивни продукти

Почистването и ексфолирането са две различни неща. Препоръчва се почистване на кожата два пъти дневно, ексфолиране максимум 1-2 пъти на всеки седем дни (в зависимост от типа кожа). Хората с кожни проблеми смятат, че агресивният продукт ще свърши по-добра работа. Прекалено грубото почистване с продукт, който има абразивни частици, обаче може да предизвика дразнене.

Заблуда № 4: Практикувате измиване с контраст

Температурата на водата в процедурата за почистване също е важна. Някои са убедени, че има смисъл да се използва гореща вода за отваряне на порите при почистване, и студена вода за завършване на почистването, затваряне на порите. Топлата или студена вода причинява суха кожа, дразнене, лющене.

Заблуда № 5: Прилагате правилото за двойно почистване

Почистването на два етапа е техника на лечение, възприета в Азия. Не всички експерти обаче го споделят. Един продукт за почистване на кожата е достатъчен. Много по -важно е да изберете правилния продукт за вашия тип кожа.

Заблуда № 6: Нанасяте крем

Видът на почистващия продукт е от голямо значение. Можете спокойно да разчитате на гел / пяна, а не на крем (балсам), защото вторият тип е по-трудно да се отмие и частично да остане върху кожата, като същевременно запушва порите, провокира акне, нарушава хидратацията на кожата механизъм.

Заблуда № 7: Доверие на джаджи

Четките за почистване на лицето трябва да бъдат допълнение към грижите за кожата. Замърсяването на околната среда ускорява процеса на стареене, което има значение, когато навън минават твърде много коли. Но не използвайте джаджи твърде често.

Заблуда № 8: Избягвате киселини

Киселините са истински приятел на кожата. Можете да използвате продукти с балансирани компоненти всеки ден: салицилова, млечна, гликолова киселина. Това ефективно и в същото време нежно ще почисти кожата ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес