Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 знака, че в тялото ви са се натрупали токсини

15 юли 2019, 15:30 часа

Токсините се трупат ежедневно в нашето тяло и ако достигнат определено ниво, могат да доведат до тежки болести. Кои обаче са симптомите за прекалено голямо натрупване на токсини в организма? От BrightSide дават няколко примера.

Имате "мозъчна мъгла"

Ако се чувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин, след като сте се наспали, в тялото ви може да са се натрупали вредни токсини. Те предизвикват редица реакции, които "изсмукват" основните витамини и минерали, с помощта на които организмът ви трябва да функционира. Нещо подобно на това, което се случва, когато налеете нискокачествен бензин в колата си.

Миришете неприятно

Взели сте сутрешния си душ, нанесли сте дезодорант и въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях. Познахте: токсините могат да ви накарат да миришете неприятно. Когато се усвояват, те произвеждат газове и миризми, които се отделят през порите ви и се разнасят като отвратителна смрад.

Заспиването става все по-трудно

От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга - може да развали съня ви. Безсънието пък води до сериозни здравословни проблеми.

Последните два знака ще откриете в Expert.bg!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес