Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 народни средства в борбата с гъбичките по ноктите

28 февруари 2024, 06:50 часа

Народната медицина предлага различни средства и методи за борба с гъбичките на краката. Важно е да се има предвид, че реакциите на кожата могат да варират и да се препоръчва консултация с лекар преди да се използват такива средства.

Ето някои от най-популярните народни средства:

Оцет

Още: Висок холестерол: Контролирайте го лесно с тези 6 природни средства

Киселината в оцета може да помогне за убиването на гъбички. Смесете равни части оцет и вода в купа и потопете краката си в разтвора за около 15-20 минути на ден. След това добре изсушете краката си.

Сода бикарбонат

Содата има антибактериални и антифунгални свойства. Направете паста от сода бикарбонат и вода и нанесете върху засегнатите зони. Оставете да подейства за няколко минути преди да изплакнете и подсушите краката си.

Чесън

Чесънът съдържа алицин, който има антибактериални и антифунгални свойства. Някои хора прилагат нарязан или смлян чесън директно върху гъбичките на краката.

Масло от чаено дърво

Чаеното дърво е известно със своите антибактериални и антифунгални свойства. Нанесете няколко капки от маслото върху засегнатите зони на краката си по два пъти на ден след почистване и подсушаване на краката. Още: Забравете за нощното изпотяване: Народната медицина идва на помощ с 2 лесни рецепти

Лимонов сок

Лимоновият сок е кисел и антисептичен, което може да помогне за убиването на гъбички. Нанесете свеж лимонов сок върху засегнатите зони и оставете да изсъхне преди да изплакнете и подсушите краката си.

Тези народни средства могат да бъдат полезни като допълнение към конвенционалните методи за лечение на гъбички на краката, но е важно да се консултирате с лекар, особено ако имате сериозни проблеми или алергии.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес