Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 домашни средства за премахване на зъбоболa

06 февруари 2021, 13:23 часа

Зъбоболът е болка, с която някои от нас не могат да се справят търпеливо. Знаете, че боли много, особено през нощта, когато болката продължава и в резултат на това не можете да заспите. Зъбоболът обикновено продължава около 1-2 дни, но понякога болката може да стане изключително непоносима и трябва да посетите зъболекар, за да се установи причината.

В наши дни по време на пандемията, докато всичко е виртуално, посещението на зъболекар може да изглежда трудна задача. В такива моменти винаги можете да използвате природни средства за временно облекчаване на дискомфорта при зъбобол.

1. Солена вода за уста

Винаги, когато имате зъбобол, изплакнете устата си със солена вода или можете да втриете малко сол в частта, където ви боли. Това незабавно ще ви облекчи.

2. Студен компрес с лед

За да намалите отока и да помогнете за облекчаване на болката, може да се използва торбичка с пакет лед или каквото и да е студено за охлаждане на мястото, където ви боли отвън. Можете да го натиснете върху скулата и да го задържите няколко минути, за да забавите притока на кръв към засегнатата област.

3. Алое вера

Известно е, че това вълшебно растение има множество предимства, заедно със заздравяващи свойства за порязвания и изгаряния. Гелът от растението алое вера може да се използва за почистване и успокояване на венците.

4. Карамфил

Карамфилът е традиционният начин за борба със зъбобол и инфекции на венците. Основното съединение, намиращо се в карамфила, Eugenol е лек анестетик, който помага за изтръпване на нервите и по този начин премахва болката в зъбите.

5. Чесън

Известно е, че чесънът има няколко медицински въздействия и едно от тях е, че помага за облекчаване на зъбобол. Можете да смачкате чесън, да го смесите със сол и да нанесете върху засегнатата област за незабавно облекчение.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес