Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Ивайловград започва изграждането на детски игрови център на открито

16 юни 2017, 18:40 часа • 3194 прочитания

Община Ивайловград започва изграждането на изграждането на детски игрови център на открито, който ще бъде достъпен за децата и техните родители целогодишно.

"Детският игрови център трябва да бъде готов до края на месец юли. Очаквам на 5 август да бъде открит, а за децата да се грижат назначени аниматори", обяви кметът на Ивайловград Диана Овчарова.

Предвижда се още цялостна реорганизация на пространството - сцена за представления, музикални и други творчески изяви, нова паркова мебел – пейки, парково LED осветление, със съвременна визия, осигурен максимален брой занимания за деца, с висока игрова стойност. Предвидени са зона за изкуство и атракции; детски зони по възрастови групи за деца от 0 до 12 г.; зона тих отдих; Wi-Fi зона.

"Уверявам родителите, че ще бъдат спазени всички нормативни изисквания по действащата към момента Наредба за изграждане на достъпна детска среда. Поднасям извинения за неудобството, което ще създадем в тези месеци, но знам, че резултатът ще бъде добър за децата ни", допълни г-жа Овчарова.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес