Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отличие за единствения ученик от София, донесъл награда от „Ключът на музиката"`2019

19 април 2019, 11:40 часа • 20345 прочитания

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, донесъл единствената награда на София от Националното музикално състезание „Ключът на музиката"`2019, в което се класира на второ място, получи грамота от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Престижното отличие връчи началникът на Регионалното управление на образованието София-град Ваня Кастрева в присъствието на директора на училището и учителката по музика на младия столичен гайдар Деян, който се оказа, че е голям математик.

„Много често се случва такова съчетание на способностите, може би защото и за музикантите, и за математиците е много важно да бъдат точни“, коментира Ваня Кастрева.

Поздравявайки 11-годишния Деян, тя му сподели, че много се гордее с неговото представяне - "да си втори в национално състезание си е страхотно постижение и нека това ти е шанс следващият път да станеш първи". Кастрева му пожела и още по-добър късмет, да влезе в СМГ и да продължи да съчетава математиката с музиката.

Репортер на Аctualno.com стана свидетел на награждаването след разговор с началника на РУО-София-град по друг повод - кризата за кадрите в образованието.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес