Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо опитните градинари посипват почвата с яйчени черупки? Отговорът ще ви изненада!

27 май 2023, 08:55 часа

Знаете, че в градинарството има какви ли не трикове. Повечето хора, които са отдали живота си на отглеждането на плодове и зеленчуци, са запознати с тънкостите.

Онези от вас, които за пръв път се сблъскват с насаждането на растения, със сигурност има какво още да научат. Вероятно има не малко моменти, в които се чувствате попаднали в задънена улица и не сте сигурни какво да предприемете, за да опазите растенията си здрави и да попречите на вредителите да достигнат до тях.

Пръскайте краставиците с този разтвор и няма да ги застигне болест

Истината е, че охлювите, колкото и безобидни да изглеждат на пръв поглед, могат да създадат сериозни поражения в градините ни. Ако навреме не помислим за тяхното прогонване, рискуваме да останем разочаровани от реколтата в края на сезона.

Факт е, че на пазара у нас се продават какви ли не препрати, действащи пагубно на вредителите. Те обаче са с химичен състав и това не се нрави на всеки градинар. В крайна сметка по-важно е да консумираме екологично чисти плодове и зеленчуци.

Ако обаче в градината си имате охлюви и се чудите как да се отървете от тях, то ние няма да си спестим да ви издадем един трик, заради който много ще ни благодарите. Става въпрос за най-обикновени яйчени черупки, които преди това сте натрошили на по-дребни парчета.

Яйчените черупки са изключително добро решение, тъй като те не само ще прогонят охлювите, но и ще спомогнат за подхранването на почвата, в която виреят вашите растения.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес