Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо белината е най-добрият ви приятел срещу плевелите?

22 септември 2023, 10:00 часа

Почвата дава живот на всяка растителност, без да знае дали е култура за полезна храна или обикновен плевел. Но за градинаря няма нищо по-разочароващо от това да види как плевелите процъфтяват в градината, докато зеленчуците и цветята вехнат. Още по-лошо е, когато плевелите се появят на труднодостъпни места между плочките или в бетонните пукнатини. Има няколко нестандартни средства за борба с плевелите, която съсипва красотата на всяка градина.

Домашните лекарства за плевели са решение за онези от нас, които избягват използването на хербициди. Съставките, намиращи се във всеки дом, могат лесно да се използват за приготвяне на ефективни домашни средства за борба с плевелите или органичните отпадъци. Ето 1 домашен унищожител на плевели, който си струва да използвате във вашата градина!

Кой е най-бързият начин за справяне с плевелите в градината

Обикновена белина за тъкани

Може да използвате белина за тъкани като домашен лек за борба с плевелите. Пръскате плевелите и след няколко дни лесно изваждате изгорелите растения от земята. В допълнение, белината ще унищожи семената на плевелите, разпръснати по почвата.

Внимание! Когато използвате готварска сол, белина и сода за хляб за борба с плевелите, не забравяйте, че те попадат в почвата. Нищо друго не може да расте там, където се използват. Следователно те трябва да се използват само в зоните, където не възнамерявате да отглеждате растения, като тротоари, алеи и вътрешни дворове. Преди да използвате каквото и да е вещество, трябва също да го тествате върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди повърхността.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес