Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задължително направете това в градината през МАРТ

17 февруари 2022, 14:33 часа

Февруари вече е преполовен и съвсем скоро март ще почука на вратите ни. Много вероятно е да ни зарадва с прекрасни слънчеви дни, които да позволят да прекараме време в градините си. Не е изключено обаче да ни изненада и с плътна снежна покривка. И сами знаете, че това е най-непредсказуемият месец от годината и трябва да сме подготвени за всичко.

В днешната статия ще ви споделим с какво да се захванете най-напред в градината с настъпването на третия месец.

През март направете ето това в градините си:

Почистване

Много е важно да почистите старателно целия терен от всякакви изсъхнали листа и клонки. Вземете си подходящо градинарско пособие, с което да разровите почвата около цветята. Така ще им помогнете да се събудят по-лесно и да разцъфтят.

Защитете градината си от вредители! Ето какво трябва да знаете

Цветя

Март е месецът на теменужките, зюмбюлите, нарцисите, паричките и още много други ароматни растения. Ако през зимата сте заровили розите, сега е най-подходящият момент да ги откопаете.

Парникът

Онези от вас, които имат парници в градините си, през март вече може да оставят вратите отворени и найлоните повдигнати, така че да влизат слънчевите лъчи. Ако сте решили да премахнете изцяло фолиото, може да го направите в по-мрачен ден, така че да не излагате рязко растенията на пряка слънчева светлина.

Засаждане

Този месец позволява да засеете ранните домати. Около средата на месеца може да засадите на открито и маруля. Към края на март се сади късният разсад.

Ранните картофи също е добре да бъдат засадени през март.

Не губете време, а планирайте почивните дни от месеца си. Време е да дадете живот на своите градини и всички онези растения, които отглеждате в тях!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес