Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съберете реколтата от ТЕЗИ зеленчуци през декември

06 декември 2023, 10:33 часа

Истинско удоволствие за всеки градинар е да се наслади на реколтата си от зимни зеленчуци и да сложи нещо свежо на трапезата. Изберете устойчиви сортове за вашата градина на различни зимни зеленчуци, за да имате успех. Зеле, къдраво зеле и брюкселско зеле ще се справят със задачата. Ако имате богата реколта от зеленчуци, може да ги съхранявате добре, за да ги използвате след време.

Съберете реколтата от тези зеленчуци през декември

Кейл

Кейлът е зимно растение, чийто вкус се подобрява, след като листата са били докоснати от скреж. Лесно се отглежда и едно растение ще осигури няколко реколти.

Зимни зеленчуци за вашата градина

Брюкселско зеле

Какво при кейлът, при брюкселското зеле се смята, че също подобрява вкуса си след слана. Засадете през пролетта и лятото, за да се радвате на добра реколта през зимата.

Пащърнак

Пащърнакът е чудесен кореноплоден зеленчук, който може да се използва по многобройни начини в кухнята. Посейте пащърнак през пролетта, за да осигурите зимна реколта.

В градината през декември: Ето какво НЕ бива да забравяте

Праз

Празът е не само страхотен зимен зеленчук поради способността му да издържа на лошо време, но също така е универсален в кухнята. Отгледайте от семена или чепчета и им се насладете в редица ястия.

Зимно зеле

Зимното зеле има широка употреба в кухнята и е много полезно. Засадете зимно зеле през лятото за зимна култура.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес