Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този плод се приготвя най-добрия тор за цветя - кара ги да растат 2 пъти по-бързо!

07 септември 2023, 14:15 часа

Ако обичате цветята си, но забелязвате, че стават по-слаби и не цъфтят както трябва, не се нуждаете от скъпи торове, за да ги поддържате здрави и красиви. Тайната за ускоряване на растежа им може да бъде толкова прост, колкото един банан.

Банановата кора съдържа всички необходими вещества, от които цветята ви се нуждаят за здрав и бърз растеж. Тя е богата на фибри и витамини, които им предоставят необходимите хранителни вещества. Освен това, банановата кора съдържа множество аминокиселини, които я правят уникален и полезен тор за вашите цветя, независимо дали ги отглеждате на открито или вкъщи.

Съставката за бърз и буен растеж на цветята ви

Ето как да приготвите този полезен тор:

Вземете кората от няколко банана и я поставете в буркан или друг съд. Добавете щипка кафява захар в съда. Напълнете контейнера с вода до ръба и разбъркайте сместа. Оставете сместа да постои в продължение на 2 дни, за да се активират хранителните вещества в кората. След този период, разредете сместа с вода в съотношение 1:1. С получения разтвор пръскайте вашите цветя и растения.

За буен цъфтеж и бърз растеж: Kакво трябва да се отреже при спатифилума на първо място?

Този тор от бананова кора е икономичен и ефективен начин да осигурите на цветята си всичко, от което се нуждаят. Аминокиселините и хранителните вещества в кората ще стимулират растежа им и ще ги направят по-здрави и живописни.

Не се нуждаете от скъпи продукти или специални торове - просто използвайте банановата кора, която всеки има у дома. Вашите цветя ще ви благодарят с красота и бърз растеж.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес