Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Розите ще цъфтят до септември: Тайната на продължителния цъфтеж

25 август 2023, 07:45 часа

Лятото обикновено е време, когато розите спират да цъфтят. Но с правилната грижа и подхранване, този процес може да бъде променен. Има един таен разтвор, който може да накара розите да цъфтят чак до септември.

Тайната на продължителния цъфтеж

Ключът към продължителния цъфтеж на розите се крие в подхранването им. Това подхранване стимулира развитието на пъпките и гарантира дълготраен цъфтеж.

Накарайте розите да цъфтят дълго и пищно с помощта на картоф

Пилешкият тор - незаменим помощник

Един от най-ефективните начини да удължите цъфтежа на розите е чрез използването на пилешки тор. Този природен източник на хранителни вещества не само увеличава броя на пъпките на храстите, но и удължава времето, през което те ще бъдат в цвете.

Как се прилага подхранването?

Процесът на подхранване на розите за продължителен цъфтеж се извършва три пъти през сезона.

1. Ранна пролет

Първото подхранване се извършва в ранната пролет, което стимулира кореновата система и подготвя храстите за новия растеж.

Розите ще цъфтят до падането на сланата, ако точно сега ги полеете с това

2. Преди цъфтежа

Второто подхранване се осъществява преди цъфтежа, което подготвя розите за обилно и продължително цветене.

3. Есенна подготовка

Третото подхранване се планира за есента, когато храстите се подготвят за почивка през зимата. Този момент е ключов, за да съберат сила преди падането на температурите.

Приготвяне на подхранващия разтвор

Подхранващият разтвор се приготвя чрез ферментация за 7-10 дни. Смесва се една част пилешки тор с 20 части вода. Преди употреба се разрежда с чиста вода в съотношение 1:3 и с тази разтвор се поливат храстите.

Отлични грижи за розите, за да се радвате на буен цъфтеж

Също така, пилешкият тор може да се приложи и в неразреден вид, като се поставят приблизително 200 грама на квадратен метър.

С правилната грижа и подхранване, розите могат да цъфтят до септември, предоставяйки ви дълготрайна радост от тяхната красота. Подхранването с пилешки тор е тайната съставка към продължителния цъфтеж и обилните пъпки на розите.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес