Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Покрай тези цветя не никнат плевели - засадете ги още сега!

30 август 2023, 19:44 часа

Едно от основните предизвикателства в градинарството е борбата с плевелите. За щастие, съществуват цветя, които не само се справят успешно с този проблем, но и придават красота и настроение на всяка градина.

1. Хоста: С гъсти насаждения от хоста няма място за плевели. Разнообразието от форми и цветове на листата я прави естествена защита срещу плевелите. Цъфти с красиви бледолилави камбани и се нуждае от частична сянка и влага за оптимален растеж.

Полезните плевели в градината. Ето кои са те

2. Седум: Със своите корени, проникващи дълбоко в земята, седумът изтласква плевелите. Ярките жълти цветове са естествен атрактор за окото. Расте успешно в песъчливи почви, поднесено на слънце, и не изисква специални грижи.

3. Точковато ленивче: Това агресивно растение расте бързо и образува гъст килим, предпазвайки почвата от плевели. Жълтите цветове са страхотно допълнение. Се нуждае от минимална грижа и редовно поливане.

Няма да видите плевели в градината цяло лято, ако направите това днес

4. Ароматна теменужка: Плътното й покритие предотвратява растежа на плевели. Цъфти два пъти годишно с прекрасни цветове през май-юни и август-септември. Изисква слънце и редовно подхранване.

5. Зеленика: Създава гъст килим, който не оставя място за плевели. Цъфти дълго и се чувства страхотно на частична сянка. Нуждае се от подходяща почва и редовно поливане, особено в горещите дни.

10 начина да се отървете от плевелите в градината

Имайте предвид, че всички тези цветя също са красиви декорации за вашата градина. Отделете време, за да ги посадите и гледайте как те не само борят плевелите, но и преобразяват вашата градинска зона в наистина специално място.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес