Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петунията ще цъфти пищно и дълго, ако направите това

10 септември 2023, 13:28 часа

Петуниите са невероятно красиви цветя, които могат да преобразят вашата градина или тераса. Те изобщо не са изискващи растения, но има някои тънкости, които могат да ги направят още по-пищни и дълготрайни. В следващите редове ще научите как да се грижите за тях правилно.

1. Правилно подхранване

Петуниите, като всички цветя, се нуждаят от хранителни вещества. Използването на органични торове, базирани на дървесна пепел, е отличен избор. Този вид подхранване ще накара петуниите ви да цъфтят изобилно и дълго.

Петунии: Добра грижа за БУЕН цъфтеж

2. Прищипване

След като се появят първите 4 листа на петунията, не забравяйте да прищипвате издънките. Започнете с централната издънка, за да стимулирате разрастването на храста в ширина, а не височина.

3. Резитба

Когато петунията достигне около 12 см височина, е време за резитба. Подрязвайте издънките на около 3 см с ръце, без да използвате ножици. Това дава форма на растението и помага за плътен растеж.

Съживява цветята! Този разтвор е най-ефективен

Следвайки тези съвети, вие можете да създадете прекрасни петунии, които ще ви радват с изобилни цветове. Градинарството става по-лесно и по-удовлетворително, когато знаете как да се грижите правилно за вашия цветен рай.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес