Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Методи за справяне УСПЕШНО с плевелите в градината

11 юли 2023, 17:08 часа

Ако имате много плевели в домашната градина и не можете да се справите с тях, опитайте някой от тези ефективни методи, за да имате успешна и красива градина.

Листа

Може да използвате 5-6 см слой от нарязани листа като мулч – този метод ще предотврати ефективно плевелите. Можете да рециклирате листата във вашата градина, като ги настържете. Настърганите листа създават плътна бариера, която пречи на слънчевата светлина да достигне до семената на плевелите, възпрепятствайки тяхното покълване.

Можете да ги приложите като мулч около различни растения, включително храсти, дървета, трайни насаждения, едногодишни и зеленчуци.

10 начина да се отървете от плевелите в градината

Дървени парчета

Изпробвайте този органичен мулч от кора и дървени парчета, като нанесете 5-7 см от него, за да блокирате светлината и да попречите на растежа на плевелите.

Тъй като дървесните стърготини използват азот, докато се разлагат, може да се наложи да използвате азотен тор, за да компенсирате разликата и да гарантирате, че вашите растения получават достатъчно хранителни вещества.

С този домашен спрей тази година няма да видите плевел в градината си

Окосена трева

За да предотвратите плевелите, може да нанесете 5 см окосена трева. Освен че градината ви ще бъде по-чиста, по този начин ще осигурите ценни хранителни вещества като азот, калий и фосфор. Тревата, която ще използвате, трябва да е напълно изсушена, за да намалите жизнеспособността на семената на плевелите и да насърчите равномерното разпространение. Окосената трева може да се използва и за компостиране, като ще генерира топлина, която убива семената на плевелите и патогените.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес