Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И най-крехкото растение ще започне буйно да расте, ако заровите ТОВА в градината

25 юни 2023, 17:16 часа

Всеки градинар иска да има здрави и буйни растения в своята градина. Но понякога растенията стават крехки и слаби и въпреки опитите за корекция, не постигаме желания резултат. Често неправилната употреба на торове и химикали може да нанесе сериозни щети на нашите растения. Обаче опитните градинари знаят, че има един прост и безопасен начин за възстановяване на крехките растения - заравянето на бананова кора в почвата.

Заровете това до ябълката и реколтата ще е по-богата от всякога

Банановата кора - естественият източник на хранителни вещества

Банановата кора е "естественият" източник на елементите, които са от съществено значение за растежа и здравето на растенията - калий и фосфор. Тези хранителни отпадъци са идеални за възстановяване на слаби и крехки градински култури.

Заровяването на бананова кора в почвата попълва дефицита на калий и фосфор и допринася за бързото възстановяване на дори най-слабото растение. Няма нужда от сложни химикали или скъпи торове - просто използвайте естественото богатство на банановата кора, която вероятно вече имате в своя дом.

Ако искате богата реколта от домати, заровете това в градината

Как да използваме банановата кора?

Има няколко начина да използвате банановата кора за възстановяване на растенията си. Един вариант е да заровите цялата кора в почвата, но по-добре е предварително да я пасирате. Това ще помогне на почвата да абсорбира хранителните вещества по-лесно.

Друг вариант е да поставите банановата кора във вода и да я оставите да стои няколко дни. Водата ще абсорбира хранителните вещества от кората. След това разредете получената течност с чиста вода.

Заровете това до черешата и ще имате богата реколта

Поливане на уязвимите растения

Накрая, полейте уязвимите растения с малко количество от получената течност от банановата кора. Това ще осигури необходимите хранителни вещества и ще помогне за възстановяването им. Процедурата може да се повтори при нужда или когато растенията изглеждат слаби.

В тази статия научихте за простия и безопасен начин за възстановяване на крехките и слаби растения във вашата градина. Банановата кора е естественият източник на калий и фосфор, необходими за растежа и здравето на растенията. Следвайки прости стъпки, можете да използвате банановата кора и да се насладите на здрави и буйни растения във вашата градина.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес