Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градинар споделя тайната съставка в дъното на саксията за изобилен цъфтеж

13 юни 2023, 12:33 часа

Продължавам да опитвам различни народни средства, за да мога да споделя своя опит и впечатления от приложенията им. Някои опити дават положителен резултат, други носят разочарование. Но следният трик е невероятен. Прочетох за едно интересно народно средство, което се поставя на дъното на саксията при засаждане. Изпробвах го и цветята наистина цъфнаха изобилно!

Ето защо споделям този трик с вас. За да цъфтят цветята ви с обилни цветове е необходимо да ги снабдите с хранителни вещества. Така че, когато ги засаждате, просто сложете бананова кора на дъното на саксията. Но разковничето е да го направите правилно!

Напръскайте доматите с това преди цъфтежа и реколтата им ще е тройно по-богата

Защо е толкова полезно?

Банановата кора се разлага бавно, отделяйки органични вещества, които осигуряват подхранването на растението за дълго време. Тя съдържа голямо количество калий, който е полезен за обилния цъфтеж на цветята. Освен това, банановата кора съдържа и редица други елементи, полезни за здравето и развитието на цветята.

Как да го направите правилно?

За да използвате бананова кора за по-изобилен цъфтеж на цветята си, следвайте следните стъпки:

- Вземете прясна кора и я нарежете на квадратчета.

- Изсипете дренажния слой в саксията и добавете малко пръст.

Рецептата за обилен цъфтеж на мушкато

- Разпределете нарязаните бананови кори върху пръстта на дъното на саксията. Количеството на корите зависи от обема на саксията.

- Следвайте обичайния начин за засаждане на цвете върху банановата кора.

Банановата кора на дъното на саксията осигурява дълготрайно подхранване на цветята без химикали и изкуствени торове. Това е ефективен и естествен начин да гарантирате обилни цветове на вашите растения.

Не пропускайте възможността да изпробвате този трик и да се насладите на прекрасните цветя във вашата градина или стая.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес