Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есента е идеалното време за подхранване, а перфектната съставка за този процес е ТАЗИ

19 септември 2023, 13:34 часа

Есента е идеалното време за подхранване на градинската почва, а перфектната съставка за този процес е горчицата. Не само че тя обогатява почвата с хранителни вещества, но и действа като репелент срещу вредителите.

Опитни градинари препоръчват добавянето на 2-3 супени лъжици горчица на всеки квадратен метър през есента. Това помага да се предотврати присъствието на телени червеи, нематоди и охлюви. Горчицата може да бъде използвана и през пролетта преди засаждането на картофи, лук или чесън, за да се защитят посевите от гнилостни бактерии.

ПОЛЗИ от торене на доматените растения

Горчицата се разлага в почвата за 3-5 месеца и предоставя ценни хранителни вещества. Този процес я прави идеална за обогатяване както на градини на открито, така и на оранжерии. След нейното приложение, е важно да се извърши разкопаване на почвата, за да се осигури равномерното разпределение на хранителните вещества.

Ако използвате горчицата като част от вашите трикове за градината, вие не само ще имате здрави растения, но и ще се отървете от нежеланите вредители.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес