Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есенно подхранване на ягодите: Ключът към изобилна и здрава реколта

03 октомври 2023, 13:00 часа

Ягодите са любим плод на мнозина, но за да се насладите на изобилие от сочни и сладки плодове, трябва да се грижите правилно за тях. Подхранването на ягодите е ключов фактор за успешното им отглеждане, както и за качеството на реколтата.

Почистете и подхранете

Преди да започнете процеса на подхранване, е важно да премахнете всички стари листа от растенията. Това ще помогне на ягодите да се подготвят за зимния период и да се избегнат евентуални заболявания.

Много е важно да засадите ТОВА между лехите с ягоди. Ето защо

След това можете да приложите есенно подхранване, което ще гарантира богата реколта до следващата пролет. Този метод се прилага един път през есента и още един път на пролет.

Рецептата

Една ефективна рецепта за подхранване на ягодите включва борна киселина, калиев перманганат, йод и амоняк. За да приготвите разтвора, разтворете 1 ч. л. борна киселина и същото количество калиев перманганат в кофа с гореща вода. Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

Правилно поливане на ягодите за СТРАХОТНА реколта

След охлаждането добавете 6-8 капки йод и 2 супени лъжици амоняк към разтвора и разбъркайте отново. Поливането на ягодите с този разтвор ще направи растенията по-здрави, със сочни и вкусни плодове. 

Не забравяйте, че грижата за ягодите започва още през есента и правилното подхранване е ключът към успешното им отглеждане, и качествената реколта.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес