Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 лъжичка от сладкарската подправка в саксията и цветята ще полудеят от цъфтеж

12 април 2022, 11:49 часа

Любителите на цветята винаги са в готовност да пробват какви ли не трикове и хитрини, благодарение на които саксийните им любимци ще цъфтят неуморно. Хубавото е, че опитните градинари имат навика да споделят онези малки тайни, които карат цветята в саксиите да изглеждат по възможно най-блестящия начин.

Какво ще кажете да спрете да купувате всички онези торове от цветарския магазин, а вместо това да се огледате в кухненския шкаф и да използвате някоя от съставките там?

Можете много лесно да подхраните растенията и да им помогнете да се развиват по-добре като използвате една от най-употребяваните подправки в кулинарията, а именно канелата.

Малцина са наясно с това, че канелата е отлична тор и има способността да стимулира растежа на цветята.

Подправката, с която орхидеите ще цъфтят като луди

Как канелата може да ни е полезна в градината?

Ако при пресаждане срежете корените на някои от растенията, веднага поръсете с кафявия прах. Така те ще се вкоренят много по-лесно и ще се адаптират по-бързо към новите условия.

Ароматната подправка има способността да предпазва растенията от мравки и всякакви други вредители. Само една лъжичка от подправката е способна да прогони комарите и саксийните ви любимци да се чувстват много по-добре.

Както и сами знаете, канелата стимулира дейността на мозъка. Опитните цветари горещо препоръчват да торим със сладкарската подправка онези растения, които са в близост до нас в ежедневието ни. Не само, че ще им помогнем да се развиват по-добре, но и самите ние ще се чувстваме по-активни и енергични.

Възползвайте се от ароматната подправка и не забравяйте да разсипете по една чаена лъжичка от нея в саксията. Резултатите категорично ще ви оставят безмълвни.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес