Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Звезда на Ливърпул едва не вкара един от головете на века

02 януари 2024, 14:17 часа • 4486 прочитания

Една от звездите на Ливърпул - Трент Александър-Арнолд, едва не вкара един от най-великите голове през новия век. Крайният бранител на мърсисайдци, който се слави с много добри подавания и изстрели, опита нещо нестандартно във Висшата лига - и за малко да вкара най-красивия гол в кариерата си.

Невероятният удар на Трент Александър-Арнолд

В понеделник вечер Ливърпул победи Нюкасъл в голов спектакъл, завършил при резултат 4:2. Първото полувреме не предложи голове, макар ВАР да отмени две попадения, а Мохамед Салах да изпусна дузпа. Всички погледи през първата част обаче бяха приковани от магическото изпълнение на Александър-Арнолд.

Сантиметри разделиха Трент от един от головете на века

В 39-ата минута Трент получи подаване на фланга, което го изнесе почти до аутлинията. От почти нулев ъгъл футболистът на Ливърпул направи мощен удар по посока на вратата на "свраките", който се отби от десния страничен стълб, за да се върне към терена. Няколко сантиметра разделиха Александър-Арнолд да вкара истински шедьовър.

Като цяло крайният бранител изигра много силен мач за Ливърпул, като се отличи и с още няколко ключови подавания и финтове, доказващи високия му футболен интелект. Можете да се насладите на част от отиграванията на Александър-Арнолд срещу Нюкасъл в долните видеа: 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес