Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първа голяма промяна в Юнайтед: Тен Хаг отне капитанската лента на Магуайър

17 юли 2023, 10:14 часа • 1091 прочитания

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг направи първа голяма промяна преди началото на новия сезон. Нидерландският специалист свали капитанската лента от ръката на защитника Хари Магуайър, който вече няма да бъде първи избор за капитан на отбора.

Манчестър Юнайтед ще има нов капитан

Капитанската лента бе на ръката на Магуайър в последните 3 години. През този период защитникът отнесе множество критики заради неубедителното си представяне на терена. В официално съобщение Юнайтед обяви: "Всички в Манчестър Юнайтед благодарят на Хари Магуайър за приноса му като капитан през последните три години и половина."

Хари Магуайър не скри разочарованието си

Самият Магуайър също коментира темата в официалните си профили в социалните мрежи. "След разговори с мениджъра днес той ме уведоми, че сменя капитана. Той ми изложи причините за това и въпреки че лично аз съм изключително разочарован, ще продължа да давам всичко от себе си всеки път, когато нося фланелката.

Затова исках да изкажа огромни благодарности на феновете на Манчестър Юнайтед за блестящата им подкрепа, докато носех лентата. От деня, в който поех тази роля, преди три години и половина, за мен беше огромна привилегия да водя Манчестър Юнайтед и един от най-гордите моменти в кариерата ми досега.

Хари Магуайър

Магуайър благодари на Солскяер

Винаги ще бъда благодарен на Оле Гунар Солскяер за това, че пръв ми възложи тази отговорност, и пожелавам на всеки, който сега я поеме, успех и ще има пълната ми подкрепа", написа Магуайър. Очаква се в най-скоро време Ерик тен Хаг да обяви кой ще бъде новият капитан на Манчестър Юнайтед.

По-рано се появиха информации, че се готви "чистка" в Манчестър Юнайтед, а четири звезди, сред които и Магуайър, може да напуснат отбора.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес