Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна греда за Байерн: Тотнъм отхвърли и втората оферта за Кейн

10 юли 2023, 15:52 часа • 1023 прочитания

Байерн Мюнхен „удари поредна греда“ в опитите си да привлече Хари Кейн. Според информации в английските медии настоящият отбор на нападателя Тотнъм е отхвърлил и втората оферта на баварците за правата на футболиста. Очаква се в сряда той да започне подготовка за новия сезон с „шпорите“.

Офертата на Байерн 

Байерн е предложил на Тотнъм 80 милиона евро за Хари Кейн. В договора между двата клуба пък е имало редица клаузи, с които сумата е можела да нарасне още, ако капитанът на английския национален отбор изпълни определени условия. Предложението обаче е било категорично отхвърлено от лондончани. Преди десетина дни те отклониха и първата оферта на германския хегемон.

Ситуацията, в която се намира Тотнъм 

Както е известно Тотнъм е принуден да продаде Хари Кейн, тъй като нападателят има договор с клуба до лятото на 2024-та. Това означава, че от 1 януари той може да преговаря с всеки един друг отбор и да премине там като свободен агент щом контракта му с „шпорите“ изтече. Шефовете на Тотнъм обаче искат поне 100 милиона евро за правата на английския национал.

В края на юни се заговори, че Кейн вече е уточнил личните си условия с Байерн.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес