Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Български играч подписа с тим от елита на Шотландия (ВИДЕО)

14 юли 2023, 21:57 часа • 2174 прочитания

Българският вратар Димитър Митов бе официално представен като футболист на елитния шотландски отбор Сейнт Джонстън. До момента Митов защитаваше цветовете на третодивизионния английски отбор Кеймбридж, но от новата кампания ще играе в елита на Шотландия.

Димитър Митов подписа със Сейнт Джонстън

Роденият в Монтана футболист подписа със Сейнт Джонстън за две години. Той прекара шест години в Кеймбридж, като за този период записа 165 мача. През миналия сезон той имаше и основна заслуга за оставането на отбора в третото ниво на английския футбол.

Българин ще играе в елита на Шотландия

Сега Митов потърси развитие на своята кариера, като се съгласи да играе в елита на шотландския футбол, където се очаква да бъде и титуляр за Сейнт Джонстън. Твърди се, че за Митов е имало оферта и от второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип, но стражът я е отклонил.

"Имах няколко различни възможности да отида в различни клубове, но опцията да дойда тук е напълно различно предизвикателство и е тази, която не можех да отхвърля. Разговорите с мениджъра бяха брилянтни, той обясни визията си и какво иска от мен, като това направи решението още по-лесно", каза Митов пред клубната телевизия.

ОЩЕ: Вътрешен трансфер в Първа лига: Любо Пенев взе бивш играч на Левски

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес