Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нюкасъл унижи Тотнъм, „свраките“ вкараха пет за 21 минути (ВИДЕО)

23 април 2023, 18:03 часа • 1565 прочитания

Нюкасъл буквално унижи Тотнъм, след като победи „шпорите“ с 6:1 на своя „Сейнт Джеймсис Парк“ в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. „Свраките“ бяха много по-добрият отбор през първото полувреме на срещата, като реализира пет попадения във вратата на съперника до 21-ата минута на двубоя.

Домакините поведоха още във втората минута, когато Джейкъб Мурфи се разписа от близко разстояние. В 6-ата Нюкасъл реализира второ попадение. То бе дело на Жоелитон, който без проблем елиминира Уго Йорис. Само 180 секунди по-късно „свраките“ направиха резултата 3:0 след гол на Джейкъб Мърфи.

В средата на първата част Нюкасъл вкара два гола в рамките на само 2 минути. Александър Исак се разписа в 19-ата, а малко по-късно отново той реализира за категоричното 5:0. В 50-ата минута Тотнъм успя да върне един гол. Той бе дело на Хари Кейн. В средата на втората част Калъм Уилсън оформи крайното 6:1 за домакините.

След успеха си Нюкасъл събра 59 точки и излезе временно на трето място в класирането. Четвърти е тимът на Манчестър Юнайтед също с 59, но и мач по-малко. Тотнъм от своя страна са пети с 53.

Висша лига, 31 кръг

Нюкасъл – Тотнъм 6:1

Борнемъут – Уест Хем 0:4

Вчера пък Ливърпул показа характер в 5-голов трилър.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес