Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нищо ново: Леверкузен удари 10 от Волфсбург и продължава похода си към историята (ВИДЕО)

10 март 2024, 23:05 часа • 3284 прочитания

Байер Леверкузен продължава похода си към историческа първа титла в Бундеслигата. „Аспирините“ победиха Волфсбург с 2:0 у дома в мач от 25-ия кръг на германското първенство. „Вълците“ пък играха повече от час с човек по-малко на терена, след като Йенц бе изгонен за втори жълт картон още в средата на първата част.

Леверкузен диктуваше събитията на терена

Байер диктуваше събитията на терена още от първия съдийски сигнал и можеше да поведе още в 22-ата минута, но ударът на Флориан Вирц срещна левия страничен стълб на вратата на Волфсбург. Само шест минути по-късно „вълците“ останаха в намален състав, след като Йенц си изкара втори жълт картон и бе пратен под душовете.

Домакините се възползва от численото си предимство и малко преди края на редовното време на първата част Байер поведе. Грималдо намери отлично Нейтън Тела, който с глава матира Кастеелс.

Тимът на Шаби Алонсо няма спирка

𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗧𝗶𝗺𝗲 ⏸️ WE DON'T STOP! 😮‍💨⚫️🔴 90' | 2-0 | #B04WOB #Bayer04

Posted by Bayer 04 Leverkusen on Sunday, March 10, 2024

След почивката футболистите на Шаби Алонсо продължиха да са по-активни. В средата на втората част Байер бе много близо до нов гол след страхотен удар на Гранит Джака, който обаче бе спасен от стража на гостите.

Все пак тимът от Леверкузен реализира второ попадение. В 87-ата минута Езикиел Паласиос намери по отличен начин Флориан Вирц, който нямаше как да сгреши и с прецизен удар оформи крайното 2:0 за Байер.

Леверкузен води с 10 точки на Байерн

След успеха си Байер събра 67 точки в актива си и заема първото място във временното класиране в Бундеслигата. На втора позиция е Байерн с 57. Трети е Щутгарт с 53. Волфсбург пък са 13-та позиция с 25 пункта, колкото имат 14-ият и 15-ият – Унион Берлин и Бохум.

Бундеслига, 25 кръг

Бохум – Фрайбург 1:2

Айнтрахт Фр – Хофенхайм 3:1

Байер Л – Волфсбург 2:0

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес