Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нидерландия обърна Ирландия, Митрович блести за Сърбия с хеттрик (ВИДЕО)

10 септември 2023, 23:44 часа • 6157 прочитания

Нидерландия направи обрат и постигна ценен успех с 2:1 при визитата си на Ирландия в двубой от квалификациите за Евро 2024. Домакините поведоха още в четвъртата минута чрез попадение на Адам Ида от дузпа. В средата на първото полувреме Коди Гакпо изравни също от 11-метров наказателен удар. В 56-ата минута резервата Вут Вегхорст отбеляза, за да даде аванс на "лалетата".

Така селекцията на Роман Куман заема втората позиция в група B с 9 точки и мач по-малко от останалите отбори, докато ирландците са четвърти с 3 пункта.

ОЩЕ: След резила с Япония: Германската федерация уволни Ханзи Флик

Две дузпи в първите 20 минути

Сблъсъкът започна перфектно за "детелините", които пропуснаха още в първите секунди, но малко по-късно получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Върджил ван Дайк. Ида застана зад топката и не сбърка за 1:0. В 19-ата минута 11-метров наказателен удар бе отсъден и в полза на Нидерландия за нарушение на вратаря Базуну срещу Дензъл Дъмфрис. Гакпо пое отговорност и възстанови паритета.

Нидерландия натисна, Вегхорст е големият герой

Донийл Мален и Симонс не съумяха да материализират няколко изгодни ситуации, преди в 56-ата минута Вегхорст да осъществи пълния обрат, възползвайки се от асистенция на Дъмфрис.

ОЩЕ: България пропусна дузпа и куп положения, за да загуби срещу 10 от Черна гора (ВИДЕО)

Сърбия се разправи с Литва за едно полувреме

В сблъсъка от групата на България - G, Сърбия не срещна никакви трудности и безкомпромисно надделя при гостуването си на Литва. Западната ни съседка победи с 3:1, а с хеттрик блесна Александър Митрович, който съвсем наскоро засенчи шедьовър на Бензема в Саудитска Арабия. 

Класирането в групата на България

Така "белите орли" се изравниха по точки (10) с лидера Унгария, който обаче има мач по-малко. Литва от своя страна "измъкна" "лъвовете" от последното място. Двата отбора имат по 2 пункта. "Трикольорите" обаче са с малко по-добра голова разлика.

ОЩЕ: 351 дни до ЕВРО 2024: Поне на Вуте му е по-зле

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес