Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нечувана "чистка": Тен Хаг гони 12 играчи от Манчестър Юнайтед

22 април 2023, 16:14 часа • 4557 прочитания

Английският гранд Манчестър Юнайтед се подготвя за много сериозна "чистка" през идното лято. Наставникът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг ще "развърти метлата", за да се отърве от 12 ненужни футболисти за сезон 2023/24, твърди английското издание "Мирър".

Магуайър и Де Хеа на изхода на "Олд Трафорд"

Тен Хаг не смята да разчита повече на Хари Магуайър и Давид де Хеа, които бяха с основни "заслуги" за отпадането на Манчестър Юнайтед от Севиля в Лига Европа. Нидерландският специалист няма да разчита и на Антони Марсиал, който също ще бъде продаден.

Хари Магуайър

Тен Хаг подменя халфовата линия

Сред останалите играчи, които няма да останат в Манчестър Юнайтед, са полузащитниците Фред и Скот Мактоминей. Тен Хаг иска да изгради нова халфова линия, в която да не разчита на тях. Нови отбори ще се търсят и за Дони ван де Беек, Брандън Уилямс, Антъни Еланга, както и преотстъпените Баджи и Алекс Телеш.

Вегхорст и Забицер едва ли ще останат в Юнайтед

Други двама, които няма да останат на "Олд Трафорд", са играещите под наем в клуба Ваут Вегхорст и Марсел Забицер. Така играчите, които не попадат в плановете на Тен Хаг за новия сезон, стават цели 12. Очаква се на техни места да бъдат привлечени нови попълнения, но те едва ли ще са същия брой.

Междувременно се появиха информации, че Манчестър Юнайтед ще спори с Ливърпул за световен шампион с Аржентина.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес