Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лийдс допусна обрат срещу Кристъл Палас и продължава да трепери за мястото си в елита (ВИДЕО)

09 април 2023, 18:03 часа • 883 прочитания

Проблемите за Лийдс във Висшата лига продължават. Йоркширци допуснаха обрат срещу Кристъл Палас в мач от 30-ия кръг на първенството, като по този начин те продължават да са застрашени от изпадане. Срещата на стадион „Елън Роуд“ завърши при резултат 5:1 за гостите от Лондон.

Лийдс стартира по отличен начин срещата, като поведе още в 21-ата минута след попадение на Патрик Бамфорд, който се разписа след подаване на Брендън Аарънсон. В даденото от съдията продължение на първата част обаче Палас изравни чрез Марк Гуехи.

Кристъл Палас

След почивката на терена имаше само един тим – този на лондончани. В 53-ата минута Джордан Аю направи обрата за Палас пълен, а само 120 секунди по-късно Еберечи Езе реализира за 3:1. Последваха нови две попадения за столичани, като те бяха дело на Едуард и Джордан Аю.

След успеха си Кристъл Палас се изкачи на 12-то място във временното класиране с 33 точки – на шест от 11-ия Челси. Лийдс пък продължава да трепери за мястото си в елита, като има едва 29 точки в актива си. Последният Саутхемптън е с 23, докато 18-ия Нотингам Форест изостава на едва 2 от йоркширци.

Снощи Манчестър Сити победи Саутхемптън и доближи Арсенал на върха в подреждането. "Топчиите" обаче са с мач по-малко, след като тази вечер гостуват на Ливърпул.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес