Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Халф на Фулъм е трансферна цел №1 на Юнайтед

13 март 2023, 13:30 часа • 1681 прочитания

Полузащитник на Фулъм е трансферна цел номер 1 на Манчестър Юнайтед през летния трансферен прозорец. Става въпрос за португалеца Жоао Палиня, който е впечатлил с изявите си мениджъра на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг. Нидерландецът е голям привърженик на играта на 27-годишния халф, като вече е говорил с шефовете на клуба да бъде изпратена официална оферта за правата му.

Ерик тен Хаг иска да засили конкуренцията в средата на терена, както и да разполага с повече на брой полузащитници. Причината е, че в последните месеци тази линия е проблематична, като първо Юнайтед загуби Кристиан Ериксен заради контузия, а вчера стана ясно, че Каземиро ще пропусне следващите четири мача на „червените дяволи“, след като си изкара втори директен червен картон от началото на сезона.

Жоао Палиня

Тези проблеми се отразяват на цялостното представяне на Юнайтед, като Тен Хаг иска да има повече халфове, на които да разчита, ако отново се случи подобно нещо. Затова и той се е спрял на Палиня. Нидерландският специалист иска да привлече играч, който да може да руши противниковите атаки, както и да бъде максимално концентриран с топката в крака.

Португалецът пристигна на „Крейвън Котидж“ в началото на сезона от Спортинг Лисабон. Фулъм плати 20 милиона евро за правата му. ДСо момента снажният дефанзивен халф изигра 28 мача за лондончани във всички турнири, в които се отчете с четири попадения. Освен това той е футболистът с най-много спечелени единоборства от началото на сезона във Висшата лига.

Палиня има договор с Фулъм до лятото на 2026 година, но се очаква тимът да се раздели с него, ако Юнайтед извади 40 милиона евро.

Вчера пък Манчестър Юнайтед се издъни срещу Саутхемптън.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес