Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуардиола: Хайнкес ми завеща перфектният отбор

15 ноември 2013, 18:07 часа • 20930 прочитания

Пеп Гуардиола благодари на Юп Хайнкес, че му е оставил перфектен отбор, след като напусна през лятото. „Баварците“ направиха требъл през миналия сезон и започнаха ударно и тази кампания. Хайнкес получи престижния трофей „Бамби“ за постиженията в последните години.

„Байерн ти благодари за всички титли, но този трофей си е лично твое постижение“, каза Гуардиола на Хайнкес, докато му връчваше отличието. „Ти си уникален колега. Ти си легенда в Германия, но и всяко хлапе в Каталуния и Испания знае кой си. Ти си пример за подражание за мен – като професионалист и като човек. Ти възроди този велик клуб с опита си и с всеотдайността си. Ти бе нагарден с тербъл и това си е твоят требъл. Ти ми остави перфектният тим и аз едва ли ще надградя твоето постижение“, завърши Гуардиола.

Хайнкес пък отвърна, че се гордее с наградата и с тима, който е вдъхновил много хора в Германия с постиженията си. „Много съм щастлив, че Пеп е тук днес. Приза „Бамби“ е огромна чест за мен. Ако майка ми беше жива да види този момент, щеше да е много горда. Да водиш „Байерн“ бе привлегия за мен“, завършва Хайнкес.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес