Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фантастичен Брайтън подчини жалък Челси, Тотнъм с огромна издънка срещу Борнемут (ВИДЕО)

15 април 2023, 19:22 часа • 1541 прочитания

Брайтън напълно заслужено победи Челси с 2:1 в двубой от 31-ия кръг на Висшата лига. "Сините" записаха трета поредна загуба във всички турнири, а прекрасният атакуващ футбол на "чайките" им донесе успеха. На "Стамфорд Бридж" Конър Галахър изведе лондончани напред в резултата. Влезлият като резерва Дани Уелбек изравни малко преди почивката, а с попадение на Хулио Енсино в 69-ата минута гостите осъществиха пълен обрат.

ОЩЕ: Брайтън получи извинение за неотсъдената дузпа срещу Тотнъм

Селекцията на Роберто Де Дзерби изигра фантастичен мач и създаде множество положения, като на два пъти уцели гредите, а вратарят Кепа Арисабалага бе основната причина Челси да не загуби с по-голяма разлика. Поражението е поредният провал за момчетата на Лампард, които остават 11-и с 39 точки в актива. Брайтън е седми с 49 пункта и 2 срещи по-малко.

Борнемут шокира Тотнъм в края

Борнемут успя да победи Тотнъм на "Хотспър Стейдиъм" в Северен Лондон с 3:2 като гост. В сблъсъка от Висшата лига "шпорите” поведоха чрез Хюн-Мин Сон, но допуснаха пълен обрат от “черешките”, за които се разписаха Матиас Виня и Доминик Соланке. Данжума вкара за домакините 2 минути преди края на редовното време. Това обаче не беше всичко. В последните секунди от двубоя Данго Уатара донесе успеха за Борнемут.

ОЩЕ: В Италия: Футболист на Тотнъм се вряза в бар (СНИМКА)

В ранния мач от английското първенство Астън Вила разнищи Нюкасъл и записа класически успех с 3:0. Оли Уоткинс блесна за "лъвовете" с две попадения и асистенция. Ето ги резултатите от останалите срещи:

  • Евертън - Фулъм (1:3)
  • Саутхемптън - Кристъл Палас (0:2)
  • Уувърхмептън - Брентфорд (2:0)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес