Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четвъртодивизионен клуб обвини Барселона в измама

16 февруари 2023, 15:41 часа • 967 прочитания

Четвъртодивизионния испански Унион Адарве уличи гранда Барселона в измама. Тя е свързана с преминаването на Маркос Алонсо на „Камп Ноу“ през лятото. Както е известно 32-годишният испански национал бе освободен от Челси в последния ден на трансферния прозорец. Той веднага подписа договор с Барселона като свободен агент.

От Унион Адарве твърдят, че има нарушение на правилата и претендират за 103 хиляди евро компенсация. Според ръководството на нискоразрядния тим тези пари се полагат на клуба, тъй като именно там той стартира кариерата и развитието си и е оформен като футболист. От Унион са категорични, че имат доказателства за нередност при преминаването на Алонсо при каталунците.

Според шефовете на Унион пристигането на крайния защитник в Барселона е част от сделката за трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг в Челси на стойност 12 милиона евро. Те са категорични, че двата гранда са провели няколко срещи, на които е била обсъждана сделка за Алонсо. Според тях е имало устно споразумение Челси да го освободи, за да може той да премине в Барселона без пари и да не се нарушават правилата за финансов феърплей. От Унион ще сезират ръководството на Ла Лига за предполагаемата измама.

Все още не е ясно какъв ще бъде изходът от казуса, но според испанските медии, ако се докаже вината на Барса, то клубът може да отнесе много сериозни наказания. Вчера пък каталунците бяха забъркани в огромен корупционен скандал.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес