Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Часове преди Вечното дерби: Теренът на домакините гори! (ВИДЕО)

23 септември 2024, 17:07 часа • 907 прочитания

В навечерието на Вечното дерби на Сърбия между отборите на Партизан и Цървена звезда хулигани са нахлули на стадион "Партизан" в Белград и са нанесли огромни щети. Нарушителите счупили стъклени бутилки върху терена, след което запалили тревната площ, използвайки киселина. Настилката на стадион "Партизан" е една от най-модерните в света, като бе изграден миналата година с помощта на УЕФА и Сръбската футболна федерация.

Кой запали стадиона на Партизан?

Предполага се, че това е дело на привърженици на Партизан, част от фракцията "Гробари", която е в лоши отношения с ръководството на клуба. Агитката неотдавна обяви бойкот на мачовете на отбора, но въпреки това част от групата ще присъства на мача с Цървена звезда, което може да предизвика още проблеми за домакините. 

Двубоят бе под въпрос, но изглежда, че няма да има проблеми с нормалното провеждане на срещата и тя ще започне по график, въпреки атаката и съсипаното тревно покритие. Мачът ще се изиграе именно днес, 23 септември, с начален час 20:00 часа. От Партизан излязоха с официална декларация, в която изразиха възмущението си от случилото се. Клубът настоява за незабавна реакция на всички компетентни органи и обяви, че ако извършителите не бъдат арестувани, ще обявят имената им публично.

Преди голямото дерби на България пък фенове на ЦСКА обявиха кампания за набиране на средства за хореография.

 

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес