Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без прошка: Тен Хаг наложил унизително наказание на играчите след 0:7

07 март 2023, 09:18 часа • 3122 прочитания

Смирени и унизени - така са изглеждали футболистите на Манчестър Юнайтед по време на първото тренировъчно занимание след историческия резил срещу Ливърпул. "Червените дяволи" паднаха с 0:7 на "Анфийлд", а техният наставник Ерик тен Хаг им бе подготвил "изненада" на следващия ден.

Нидерландският специалист събрал футболистите си за тренировка в 9 сутринта в понеделник - около 15 часа след последния съдийски сигнал на "Анфийлд". Самият Тен Хаг пък пристигнал два часа по-рано, за да приготви специалното "посрещане" за неговите играчи. А то било обвързано със записи от трагичната загуба.

Резултат 36-2: Ливърпул - Юнайтед в последните 10 мача

Според Daily Mail Тен Хаг принудил играчите си да изгледат някои от най-мрачните моменти на "Анфийлд", като ги накарал да пазят пълна тишина, за да слушат по-ясно празненствата на футболистите на Ливърпул. По този начин Тен Хаг се опитал да ядоса играчите и да ги мотивира да покажат реакция още в следващия мач.

Тен Хаг е заплашил и футболистите, че ако види отново подобно поведение на терена, някои от тях може да бъде пратен при младежите. Нидерландецът за пореден път залага на психологически подход, както бе и в началото на кариерата му на "Олд Трафорд", когато загуби с 4:0 от Брентфорд още във втория си мач. Тогава Тен Хаг извика играчите си в почивния им ден и ги накара да пробягат 13,8 км под жаркото слънце.

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес