Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов вдигна Монакo за хикс срещу ПСЖ, шансовете за титла са живи

10 февруари 2014, 00:05 часа • 33491 прочитания

Димитър Бербатов дебютира с равенство за Монако. "Монегаските" и ПСЖ завършиха 1:1 в дербито от 24-ия кръг на Лига 1. Българинът влезе в игра в 64-ата минута, а десет по-късно неговият тим изравни резултата. По този начин тимът от Княжеството запази шансове за титла, след като остана на 5 точки от днешния си противник.

Двубоят бе много динамичен и предложи редица интересни моменти. ПСЖ откри резултата още в 8-ата минута. Парижани спечелиха корнер, след който Алекс стреля с глава, а Хавиер Пасторе довкара на далечната греда. Монако се опита бързо да върне попадението, но Емануел Ривиер направи два сериозни пропуска в рамките на минута. Постепенно играта започна да се води предимно в центъра на терена, а сблъсъците зачестиха и Стефан Ланоа вдигна жълти картони на Верати, Хамес Родригес и Рикардо Карвальо. До края на полувремето Ибрахимович и Пасторе пропуснаха от удобни позиции, а "монегаските" разчитаха предимно на далечни удари, които се спираха в защитния вал, нареден от Лоран Блан. Французинът определено печелеше битката с Раниери и бе време за промени от треньора на домакините.

Раниери вкара в игра Джофри Кондогбия в началото на втората част. Това не промени развоя на мача, като ПСЖ продължи да бъде по-активният отбор. В 56-ата минута Златан Ибрахимович стреля от пряк свободен удар, но Субашич направи страхотно спасяване. На другата врата Салваторе Сиригу направи страхотна грешка в 61-вата минута, но Ривиер не успя да се възползва. в 64-ата минута се случи това, което всички чакахме - появата в игра на Димитър Бербатов. Той замени разочаровалия Валер Жермен. Митко бе посрещнат с овации от препълнения "Луи II". Бербатов веднага стана най-следеният от камерите играч на терена. Във фокус попадна поздрава между него и доскорошният играч на Нюкасъл Йоан Кабай. Бербатов веднага демонстрира и голяма си класа след красива игра с пета. Монако обаче така и не успяваше да създаде сериозни положения, а краят на мача, респективно надеждата за титла, бе все по-близо. В този момент късметът се усмихна на "монегаските". Фабиньо центрира отдясно, а Тиаго Силва засече топката в собствената си врата - 1:1. Фабиньо можеше да се превърне в герой, ако в 89-ата минута не бе спрян от Салваторе Сиригу. В последните минути играта на ПСЖ избледня, а Бербатов определено раздвижи атаката на Монако. Ибрахимович все пак изригна от нищото и стреля мощно в 90-ата минута, Субашич се намеси решително, а Ерик Абидал бе напът да подари топката отново на парижани в непосредствена близост, но в последния момент се коригира. Това бе и последният интересен момент в мача.


Всички резултати от кръга:

Тулуза - Сент Етиен 0:0
Марсилия - Бастия 3:0
Аячо - Рен 3:1
Гингам - Реймс 1:2
Лил - Сошо 2:0
Монпелие - Евиан 1:1
Валансиен - Ница 2:1
Нант - Лион 1:2
Монако - ПСЖ 1:1
Бордо - Лориен отложен


Класиране в челото:

1.ПСЖ  55т.
2.Монако  50т.
3.Лил    44т.
4.Сент Етиен   41т.
5.Марсилия   39т.
6.Лион       37т.
7.Реймс      36т.

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес