Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн надви Волфсбург, но върхът е все така недостижим заради Леверкузен непобедим (ВИДЕО)

20 декември 2023, 23:28 часа • 1949 прочитания

Топ 3 в Бундеслигата не се промени и след изиграването на двубоите от 16-ия кръг на немското първенство. Байерн Мюнхен надви Волфсбург като гост с 2:1, но отново остава на 4 точки, с мач по-малко, от лидера Байер Леверкузен. "Аспирините" размазаха Бохум с 4:0. Третият Щутгарт пък постигна класически успех с 3:0 над Аугсбург.

Мюлер с две асистенции, Кейн пак бележи

На "Фолксваген Арена" Джамал Мусиала откри резултата в 33-тата минута с глава, засичайки прекрасно центриране на Томас Мюлер, който малко по-рано уцели напречната греда. 10 по-късно 34-годишният атакуващ състезател на баварците направи втора асистенция, а автор на попадението бе Хари Кейн, който прониза противниковия страж с красив изстрел. В добавеното време на първата част Максимилиан Арнолд намали изоставането на Волфсбург.

ШАМПИОНСКА ЛИГА: Юнайтед напусна безславно Европа след загуба от Байерн

Байер Левркузен остана непобеден, Шик блести

Байер Левркузен остана непобеден в немското първенство. Възпитаниците на Шаби Алонсо прегазиха Бохум с 4:0. С хеттрик за едно полувреме блесна централният нападател Патрик Шик. В 69-ата минута появилият се в този мач като резерва Виктор Бонифейс оформи крайния резултат.

Щутгарт мачка, Айнтрахт се възроди и победи инфарктно

В другите по-интересни сблъсъци от кръга Щутгарт не срещна трудности при домакинството си на Аугсбург. Тимът на Себастиан Хьонес постигна класически успех с 3:0 благодарение на попаденията на Дениз Ундав, Серу Гираси и Крис Фюрих. Айнтрахт Франкфурт пък се възроди в добавеното време на мача си с Борусия Мьонхенгладбах. Максимилиан Вебер изведе гостите напред, но Аурелио Бута и Робин Кох реализираха в заключителните минути, за да прибавят ценни три точки в актива на палача на Левски.

ОЩЕ ОТ БУНДЕСЛИГАТА: Борусия Дортмунд пак се издъни, титлата вече изглежда мираж (ВИДЕО)

Дните до Евро

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес