Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал с неистови мъки остава лидер във Висшата лига

29 декември 2013, 17:48 часа • 14204 прочитания

Отборът на Арсен Венгер едва успя да запази лидерската си позиция в Англия след минимална победа с 1:0 като гост на "Нюкасъл". Победният гол бе дело на Жиру в 64-та минута.

През първата част играчите на Арсен Венгер бяха по-инициативни и съответно имаха повече шансове за гол, но най-интересната ситуация бе в края на първата част и то пред тяхната врата. Кабай стреля, неговият удар бе блокиран, а след това последва силен шут на Сисоко, но стражът на "Арсенал" изби в корнер. След изпълнението му, топката се удари в напречната греда и веднага след това "артилеристите" успяха да изчистят, пише БГНЕС.

През втората част "свраките" дадоха всичко от себе си, но не успяха да достигнат до изравнително попадение. След гола на Жиру отборът на "Арсенал" започна да се брани, а атаките на "Нюкасъл" бяха неспирни. "Арсенал" също се опитваше да направи по някоя ответна атака, но нямаше резултат. Умората също си каза думата, като към края двата тима направиха много грешки и всичко се реши с голяма доза късмет.

След тази победа "артилеристите" ще посрещнат Нова година на първа позиция с 24т. актив, докато "Нюкасъл" остават на 7-ма позиция с 33т.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес