Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инфлуенсърът, който вдъхновява да четем: Примерът на Антония Сарафова (СНИМКИ)

11 май 2023, 20:10 часа • 7133 прочитания

В днешно време социалните мрежи и интернет са важна част от живота на младите хора. Те не само се свързват с приятели помежду си и споделят моменти от своят живот, но също така получават достъп до информация и знания от различни източници. Точно поради тази причина инфлуенсърите играят много важна роля в живота на младите и в обществото като цяло. Поради това, че са интересни, тяхната дума оказва с голямо влияние, а много от тях често споделят собствен опит, знания и интереси.

Днес ще ви запознаем с младата инфлуенсърка Антония Сарафова, която си е поставила за цел да влияе на младите хора по един различен и позитивен начин. В социалните си мрежи Антония създава съдържание, което да вдъхновява и мотивира младите хора да се развиват и четат, по един забавен и алтернативен начин.

От ревюта на книги и варианти за превръщане на четенето в забавление и релаксиращо преживяване, до съвети за личностно развитие и позитивно мислене, Антония разкри пред Actualno.com тайната да бъдеш успешен пример за младото общество.

"Бях вдъхновена от моите лични мечти и желания. Израснах с гледане на ютюбъри, които тогава дори не бяха популярни. Още тогава исках да бъда като тях, но не си го признавах."

Антония решава да запише специалност, която поне малко да я доближава до това, което иска да прави.

"Винаги съм се чувствала малко по-различна от другите. Гледах ютюбъри, които говорят за закона за привличане, за личностното развитие и реших, че и аз искам да пробвам. В началото мислех, че изобщо нямам такива познания, но въпреки това реших да опитам. В момента, в който започнах да създавам такова съдържание, знаех, че съм намерила правилната ниша. Осъзнах, че това е моето "икигай" (бел. ред. - икигай е японска концепция, която съчетава в себе си "ики" - живот и "гай" - ценност или разбирането на причината/причините да съществуваш).

Още от самото начало Антония знае, че иска да създава смислено съдържание в интернет, вместо да прави предизвикателства и да играе игри.

"Да давам стойностно съдържание на хората за мен беше много по-ценно".

Създаването на съдържание и новите идеи, идват съвсем естествено за младата жена. Благодарение на книги като "Магията да твориш", тя се вдъхновява и успява постоянно да радва своята аудитория с интересен и разнообразен контент.

"Мисля, че най-голямото предизвикателство за всички създатели на съдържание са хейт коментарите. Аз съм благодарна за своята аудитория, защото от хората, които ме следват пряко, почти няма хейтъри. Не мисля, че има повече от 10 човека във всичките ми платформи, които ме следват, за да пишат негативни коментари".

"Понякога хората се чувстват некомфортно от темата за личностното развитие, защото процесът е бавен и изисква отвреме-навреме да се сблъскваш с не толкова комфортни ситуации. Въпреки това виждам как все повече хора започват да се интересуват от това и се надявам, че в близко бъдеще тези теми ще се радват на повече внимание".

Антония получава ежедневно положителна обратна връзка от своите последователи и дори споделя, че понякога съобщенията са толкова много, че не може да смогне да обърне внимание на всички.

"Създадох фейсбук група, в която хората да могат взаимно да си помагат, защото аз съм само един човек, а съобщенията от хора, които имат нужда от съдействие и съвет понякога са прекалено много".

"Имах мисия да покажа на хората, че могат да живеят живота си по малко по-различен начин и благодарение на обратната връзка и цялата любов, която получавам от своите последователи, виждам че тази мисия е успешна и че постигам това, което искам".

Положителната настройка и интересите си, Антония дължи до голяма степен на своето семейство, което я подкрепя във всяко едно отношение.

Тя съветва своите последователи и всички хора да обмислят внимателно своите решения и действия.

"Мислете и не тръгвайте на сляпо да следвате хората около вас. Когато взимате някакво решение се замислете "Това част ли е от моите ценности?”. Всички се влияем от интернет и от хората около нас, но човек не трябва да забравя какви са целите му и до къде иска да стигне."

Снимки: Антония Сарафова/Инстаграм 

Вижте още: Какво е инфлуенсър и как печелят инфлуенсърите?

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес